úterý 15. prosince 2015

Bezlepkové vánoční cukroví

Mému bezlepkovému tchánovi každý rok peču pár druhů aby měl co mlsat. Není to super zdravé, ale je to jednoduché a on má sladké rád

Kokosky ze salka
1 salko, 250g pytlík kokosu
Smíchat, nechat vychladit na chvíli, dělat hromádky a péct na 150°C

Bezlepkové vytlačované cukroví
4 uvařené žloutky, 150g cukru, 400g mouky bezlepkové (buď směs nebo si sami namíchejte, ale pozor - já jednou dala moc kukuřičné a docela se to rozpadalo), 1 máslo nebo rostlinný tuk
Vše smíchat a pomocí sáčku a špičky vytláčet hady či kolečka, péct na 180°C a pak po vychladnutí namáčet do čokolády

Citrónovo-mandlové hromádky
(jsou luxusní, tento rok jsem je všechny už sežr... snědla)

3 žloutky (tentokrát syrové), 100g cukru (tady nedoporučuji nahrazovat sirupem nebo medem), 200g mletých mandlí, kůra z poloviny citrónu, šťáva z celého citrónu
Vše smíchat, nechat v lednici uležet, lžičkou dělat hromádky na pečící papír, péct při 180°C


Taky dělávám burizonové koule z karamelového salka. Recept třeba tady 


Žádné komentáře:

Okomentovat