Na kulatou formu nebo zapékací menší hranatou mísu potřebujeme
200ml kefíru či jogurtu (já použila kozí kefír)
2 (nejlépe šťastná) vejce
1 PL oleje
1 a půl hrnku celozrnné mouky (můžete nahradit i špaldovou hrubou nebo pšeničnou polohrubou)
1 bezfosfátový prášek do pečiva
něco přes půl hrníčku sirupu (já dala švestkový, jelikož jsem chtěla zvýraznit chuť švestek)
ovoce (já dávala kompotované švestky)
troška másla, třtinového cukru a hrubé mouky na drobenku
1) Troubu si vyhřejeme na 170°C
2) Smícháme jogurt, vejce, sirup, olej a poté k němu přidáme mouku s práškem do pečiva
3) Do vymazané a vysypané formy nalejeme těsto
4) Poklademe ovocem, posypeme drobenkou
5) Pečeme zhruba 30-40min
6) Máme hotovo! Dobrou chuť
7) Podávat můžete s uvařeným pudinkem či jiným krémem, ovocným rozvarem nebo šlehačkou
zde foto bez drobenky a před upečením, holt tento koláček není vlastně příliš fotogenický, ale je výborný a jednoduchý
Žádné komentáře:
Okomentovat