sobota 14. února 2015

Pomazánka z červené řepy

Tak, dlouhé povídání o řepě jste si už možná přečetli v Ódě na červenou řepu a tak můžeme přejít rovnou k receptu

já tuto pomazánku ochutnala díky kamarádce ve výborné chlebíčkárně a rozhodla se, že si udělám podobnou a tak je tu

CO BUDEME POTŘEBOVAT

3-4 střední červené řepy
asi 3-4 kopcovité lžíce zakysané smetany nebo kvalitního bílého jogurtu (já použila domácí lučinu)
trochu soli, 
asi 1čl jablečného octa, 
případně tamari nebo pepř dle chuti
bylinky

Červenou řepu nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka, rozmixujeme s lžičkou jablečného octa, špetkou soli a smetanou

No a pak dle chuti přidáme co nám tam třeba chybí, já tam dala trošku sezamu, určitě se hodí třeba česnek
nejlepší je vychlazená a natřená na domácím semínkovém chlebu.

Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat