Na tuto zdravou obdobu zeleninových chipsů budete potřebovat
4-5 středně velkých bulv červené řepy
hrst rozinek
půl hrnku vody
asi 5-6 PL tamari sojové omáčky
půl hrnku jablečného octa
1-2 PL sezamové pasty Tahini (dělám si vlastní, recept brzy dodám)
1PL nori vloček (může a nemusí být - seženete v obchodech se zdravou výživou)
Sezamová semínka - mám je tam moc ráda a nenechávám se odradit ani tím, že při sušení většina opadá)
- rozinky předem namočíme (tak na 2h) a poté rozmixujeme s tamari, tahini a octem do hladké omáčky.
- řepu oloupeme a nakrájíme na co nejtenší plátky a tyto plátky pak smícháme s nálevem a necháme uležet alespoň 30min (já nechávám klidně i přes noc v lednici)
- no a pak klademe na plech či do sušičky a sušíme při teplotě do 42°C což bude trvat dle výkonu sušičky, té mojí to trvá tak 12-16h. Ano, je s tím práce, ale je to závislostní dobrota.
Hezky zabalené v celofánových sáčcích jsme je před vánoci rozdávala kamarádkám a myslím, že chutnaly
Žádné komentáře:
Okomentovat